Συνταγές
Κοπιάστε να φτιάξουμε νηστίσιμα μηλοπιτάκια και να τα απολαύσουμε όλες τις ώρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
250ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
200 ml λάδι ελαφρύ
70 γρ ζάχαρη
1κ.γ ξηρή μαγιά
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλάτι
650 γρ περίπου αλεύρι γ.ο.χ
Για τη γέμιση
3 μέτρια κόκκινα μήλα γινόμενα και σφιχτά
1 κ γ κανέλα
4 κ σ μαρμελάδα βερίκοκο
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
μια χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα με μαχαιράκι
μια χούφτα σταφίδα ξανθή 1 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
ΞεκινάΜΕ να ετοιμάσουμε το ζυμαρακι μου.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τη ζάχαρη , τη μαγιά , το χυμό πορτοκαλιού,το λάδι καί ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και η μαγιά.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι,το μπέικιν παουντερ και το αλάτι.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε και σταδιακα προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι , πλάθοντας τώρα με τα χέρια , μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμαρακι αφράτο εύπλαστο που να μην κολλάει στα χέρια μου.
Σκεπάζουμε τη ζύμη καί την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Στραγγίζουμε ελαφρώς να φύγουν τα πολλά υγρά αν βγάλουν.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε .
Χωρίζουμε το ζυμαρακι μου σε 12 ισες μπαλιτσες.
Ανοίγουμε φύλλο περίπου 1 εκ. γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση (αρκετά γεμάτη ) και ξεκινάω να διπλώνουμε από τη μεριά κατά μήκος της γέμισης ενώνοντας της δύο πλευρές .
Έπειτα εγκλωβιζουμε καλά τη γέμιση κλείνοντας κι από τις άλλες δύο πλευρές.
Γυρίζουμε το μηλοπιτακι και το ακουμπΆΜΕ στο ταψί με τις ενώσεις προς τα κάτω. ΠατάΜΕ ελαφρώς φτιάχνοντας το σχήμα του και χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι την επιφάνεια σε τρείς μεριές.
Ψήνουμε σέ προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αεροθερμο για 25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αλείφουμε αμέσως τα καυτά πιτάκια με λίγη μαρμελάδα για να γυαλίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.