Συνταγές
Ότι καλύτερο.. σπέσιαλ τούρτα κορμός παγωτό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΚΟΡΜΟΥ:
2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ,250 γραμμαρια βουτυρο,200 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,6 κουταλιες της σουπας κακαο,4 κουταλιες της σουπας κονιακ,200 γραμμαρια.ψιλοκομμενο καρυδι,200 ml γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ την αχνη ζαχαρη ,το βουτυρο μαλακο,και το κακαο και τα δουλευουμε με το χερι!Ριχνουμε το κονιακ τα καρυδια και σπαμε μεσα τα μπισκοτα βουτωντας τα στο γαλα ανακατευουμε καλα τοποθετουμε στο τσερκι η ταψι,η ταπερ και το παταμε καλα να ισιωσει
Τοποθετουμε στην καταψυξη
ΠΑΓΩΤΟ ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμαρια πληρες πολυ κρυα κρεμα.γαλακτος,1 κουτι ζαχαρουχο γαλα(400 γρ),1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε.την κρεμα γαλακτος στην αρχη στο χαμηλο και στην συνεχεια στο μεσαιο θελει τουλαχιστον 8 λεπτα!Ριχνουμε σε.δοσεις το ζαχαρουχο χτυπαμε 2 λεπτα και τελος την βανιλια
Βγαζουμε.απο την καταψυξη τον κορμο και τοποθετουμε απανω την σαντιγυ με απαλες κινησεις!Τοποθετουμε ξανα καταψυξη
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για έναν ελαφρύ κορμό, έτσι για να γλυκαθούμε
Η Συνταγή είναι της κ. Βιργινία Χουλιάρα – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές“.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 αυγα τα οποία τα χωρίζουμε χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια ρίχνοντας 4κουτ.της σουπας ζάχαρη και τους κρόκους με άλλες 4κουτ.της σουπας ζάχαρη και 2κουτ νερό
τα ενώνουμε τα μείγματα ρίχνοντας 9κουτ. της σούπας αλεύρι που έχουμε ρίξει μέσα 1κουτ μπεικιν
το απλώνω σε μια λαμαρίνα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β περίπου για περίπου μισή ώρα (ρηχό ταψάκι φούρνου μακρόστενο. Πάντα με λαδόκολλα).
το βγάζουμε και το απλώνουμε σε πετσέτα που έχουμε ρίξει άχνη Ζάχαρη και το τυλίγουμε ρόλο. Μόλις κρυώσει το γεμίζουμε με ότι μας αρέσει
πχ κρέμα (μιλφειγ της γιωτης)
Η Συνταγή είναι της κ. Βιργινία Χουλιάρα – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές“.