Γλυκα
Φανταστικό αφράτο κέικ με γεύση τσουρέκι – εύκολο και πραγματικά υπέροχο !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σας το προτείνουμε και ειμαστε σίγουροι οτι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει
ΥΓ: στο πάτο μπορείτε να βάλετε και τριμμένο φουντούκι και στα πλαϊνά φυλλέ αμυγδάλου και πανω σουσάμι
Η Εκτέλεση είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Έτοιμο και το κέικ υπέροχο και μυρίζει φανταστικά για ένα ταψί 22αρι έβαλα 4 αυγά ένα γιαουρτάκι στραγγιστό 200γρ 1 βιτάμ soft 250 γρ 300γρ ζάχαρη .400γρ φαρίνα .μισή κοφτη κουταλιά κακουλέ μία κουταλιά του γλυκού μαχλέπι και λίγο μαστίχα Χίου κοπανισμένη μία βανίλια και ένα κουταλάκι baking και λίγο σουσάμι από πάνω η αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
χτυπάμε καλά το βιτάμ μετά ρίχνουμε την ζάχαρη τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά το βάζουμε σε ταψί που το έχουμε περάσει με ηλιέλαιο ρίχνουμε το μίγμα ρίχνουμε σουσάμι η αμύγδαλα
ψήνουμε στους 170 αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτα εγώ σήμερα το έκανα σε φόρμα μακρόστενη 28
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Μένια Στεφοπούλου.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή ..
Όταν περισσεύει τσουρέκι κάνεις εκμέκ….
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Η Συνταγή είναι από κ. Tia Iliopoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
για την κρέμα:
1 1/2 λίτρο γάλα
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
3 κρόκοι
2 κσ βούτυρο
1/2 ποτήρι φαρίνα
1/2 ποτήρι άνθος αραβοσίτου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα σε κατσαρόλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει… και 2 βανιλιες….
Το ρίχνουμε επάνω στο τσουρέκι που έχουμε σιροπιασει…εγώ είχα έτοιμο σιρόπι…
Στο τέλος 500 γρ κρέμα γάλακτος κρύα την χτυπάμε για σαντιγί… και γαρνίρουμε…
Η Συνταγή είναι από κ. Tia Iliopoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.