Συνταγές
Ωραιότατο γλυκάκι – μουσταλευριά σε κουταλιές – όπως ο παλιός χαλβάς που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας με αλεύρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Μισή κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι
Μισή κούπα πετιμέζι
Μισή κούπα μέλι
1 κούπα και 3/4 νερό
1 ξύλο κανέλας
Καρυδόψιχα για από πάνω
3 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες όποιος θέλει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκόνη κανέλας και γαρύφαλλο για από πάνω, εγώ γαρύφαλλο δεν έβαλα..
Βάζουμε σέ κατσαρόλα το πετιμέζι, μέλι νερό κανέλα να πάρει ένα κοχλο και σβήνουμε.
Σέ άλλη κατσαρόλα δίπλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί όχι και να αχνισει, οπότε ρίχνουμε βροχειδων το αλεύρι και σιγά σιγά ανακατεύουμε με το δαρτη αυγού ή κουτάλα ξύλινη μέχρι να αλλάξει χρώμα όχι να γίνει σκούρο καφέ βέβαια γύρω στα 10′.
Ύστερα ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι και τίς σταφίδες ανακατεύουμε σέ χαμηλή φωτιά τώρα μέχρι να δέσει. Πήζει γρήγορα.
Σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα για 15′ και καπάκι την κατσαρόλα. Ύστερα εγώ έκανα κουταλιές με ένα κουτάλι
βγάζουμε σέ πιάτα. Ή ρίχνουμε όλο το μείγμα σέ ταψακι.
Από πάνω λίγο καρύδι και σουσάμι κανέλα.. Ονοιρο λέμε και χωρίς ζάχαρη καθόλου…
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.