Γλυκα
Ωραίο κέικ λεμονιού αφράτο δροσιστικό αρωματικό με το λεμονάκι του – χωρίς μίξερ μόνο μενα σύρμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ένα πολύ αγαπημένο και γευστικό κέικ λεμονιού, που όντως θα σας θυμίσει παλιές καλές εποχές – Απολαύστε το με τον καφέ σας!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για την βάση
-400 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
-300 γρ. ζάχαρη
-5 μέτρια αυγά
-125 γρ. ελαιόλαδο
-125 γρ. ηλιέλαιο
-ξύσμα από 2 λεμόνια
-75 γρ. νερό
-2 βανιλίνες
-75 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
-20 γρ. μπέικεν πάουντερ
-λίγο αλάτι
για το στόλισμα
-100 γρ. λευκή κουβερτούρα
-15 γρ. θρυμματισμένο φουντούκι
-ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή βουτυρώνοντας και αλευρώνοντας μία φόρμα κέικ περίπου 25 εκατοστών.
Με το σύρμα ανακατεύουμε σε ένα μπωλ, τα αυγά, τη ζάχαρι, τις βανιλίνες και το ξύσμα από τα λεμόνια. Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το νερό και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ, το αλεύρι, το μπέηκιν, το αλάτι και το αδειάζουμε στο πρώτο μπωλ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 50 έως 55 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, αφαιρούμε ανάποδα τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει το κέικ.
Στολίζουμε με μίγμα από λιωμένη λευκή κουβερτούρα και θρυμματισμένο φουντούκι. Πασπαλίζουμε με ξύσμα από λεμόνι.
Για να βγει πιο ρευστή η λευκή σοκολάτα ,πρέπει να προσθέσετε 10 γρ ηλιέλαιο
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά “κέικ λεμονιού” ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL