Συνταγές
Ψωμάκι Χριστουγεννιάτικο γεμιστό με φέτα και ζαμπόν, πιπεριές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι 2 φακελάκια μαγιά ξηρή μία πρέζα αλάτι μία πρέζα ζάχαρη νερό όσο πάρει για τη ζύμη και λίγο λάδι για τη γέμιση 500 γραμμάρια φέτα 250 gr ζαμπόν, 1 αυγό .μια πιπεριά ψιλοκομμένηκαι μισό κρασοπότηρο γάλα ετοιμάζουμε τη ζύμη με χλιαρό νερό ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να ξεκουραστεί σε μία ανοιγόμενη φόρμα
Εκτέλεση
στρώνουμε κάτω λαδόκολλα παίρνουμε από τη ζύμη και το κάνουμε μικρά μπαλάκια τα τοποθετούμε σε τετράγωνο ταψί σε σχήμα δέντρου και μετα δεύτερη σειρά αφήνοντας το κέντρο κενό
τρίβουμε τη φέτα και το ζαμπόν τα ανακατεύουμε και χτυπάμε το γάλα με το αυγό και την πιπεριά και ανακατεύουμε καλά το ρίχνουμε στο κενό που έχουμε αφησει
ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μία ώρα
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τέλειο σπιτικό χωριάτικο ψωμάκι φόρμας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
600 ΓΡ ΚΙΤΡΙΝΟ Η ΖΥΜΩΤΟ ΑΛΕΥΡΙ
320 ΓΡ ΝΕΡΟ
30 ΓΡ ΗΙΕΛΑΙΟ
15 ΓΡ ΑΛΑΤΙ
15 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ Η 25 ΓΡ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ 4 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ 2 ΣΕ ΜΕΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ .. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΩΛ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 30-35 ΛΕΠΤΑ .
ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ 10 ΙΔΙΑ ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΩΝ 100 γρ ,ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ Η ΑΛΕΥΡΑΚΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ .
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180- 190 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΜΕ 45 ΛΕΠΤΑ .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”