Συνταγές
Πάμε να δούμε μαζί πως θα κάνεις ψωμάκια με κουρκουμά δεντρολίβανο και μέλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
250 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
250 γραμ. αλεύρι για τσουρέκια
1 κουτ. σ. κοφτή κουρκουμά σε σκόνη
50 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σ. μέλι
300 γραμ. νερό χλιαρό
1 μαγιά νωπή
1 κουτ .σ. φρέσκο δεντρολίβανο λεπτοκομμένο
1 κουτ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
Στο χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά.
Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε με φουέ τα ζυγισμένα άλευρα, και τον κουρκουμά.
Σχηματίζουμε μια μικρή κοιλότητα, και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, και το μέλι.
Ανακατεύουμε με τον γάντζο, προσθέτοντας το νερό με την διαλυμένη μαγιά.
Ρίχνουμε το αλάτι, και ζυμώνουμε με τον γάντζο, μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη, και καθαρό κάδο.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο, για 40 λεπτά.
Την βγάζουμε από το μπολ, την δουλεύουμε λίγο με τα χέρια, επάνω στον πάγκο, η σε φύλλο σιλικόνης, και προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
Κόβουμε από το ενιαίο κομμάτι ζύμης, 16 κομμάτια, πλάθουμε σε στρογγυλά ψωμάκια η ότι άλλο σχήμα θέλουμε, και τα απλώνουμε επάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο με τα ψωμάκια , στους 180ο C στις αντιστάσεις.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα με πετσέτα κουζίνας, για 40 λεπτά να ξανά – φουσκώσουν Ψήνουμε για 40 λεπτά, στην χαμηλή σχάρα, φροντίζοντας μια γωνιά του φούρνου, να έχουμε τοποθετήσει μία κατσαρόλα με νερό ζεστό, ώστε να δημιουργείται υγρασία.
Σημείωση:
Το νερό της μαγιάς πρέπει να είναι τόσοι ευχάριστα χλιαρό, που να μην θες να βγάλεις το χέρι σου από μέσα.
Αν βάλουμε ξηρή μαγιά, θα την ανακατέψουμε μέσα στα άλευρα.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!