Ορεκτικα
Το τέλειο σπιτικό ψωμάκι με φυσικό προζύμι – αφράτο και μυρωδάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά ( για 2 ψωμάκια) :
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ ( ή μισό- μισό με σκληρό)
300 γρ προζύμι αναπιασμένο και φουσκωμένο
2κγ αλάτι
2 κσ ελαιόλαδο
650 γρ. χλιαρό νερό (εμφιαλωμένο)
2 κσ γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΌΛΑ τα υλικά στο μπώλ ανακάτεμα με ένα κουτάλι και και το αφήνω σκεπασμένο για 40 λεπτά
Κάνουμε 5- 6 δίπλωμα ανά 30 λεπτά! Το σκεπάζουμε πάλι και το αφήνω 3 -4 ώρες
Κάνουμε μορφοποίηση ,βάζουμε στα καλαθάκια και ψυγείο για 10 -15 ώρες
Βγάζουμε και αφήνουμε 1-2 ώρες να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή ψήνουμε αμέσως
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200β στις αντιστάσεις
Χαμηλώνουμε στους 180 β , και ψήνουμε στην μεσαία θέση σχάρας , για 1 ώρα και 10 λ.περίπου
Φτιάχνουμε την διπλή δόση συνήθως (4 ψωμάκια)
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Πολύ ωραίο γλυκάκι εύκολο και λαχταριστό – Πουτίγκα με ψωμί του τοστ και ζαχαρούχο
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
8 φέτες ψωμί του τοστ σε κυβάκια
1/4 φλυτζανιου βουτυρο λιωμενο
1 3/4 φλυτζάνι νερό
3 κγ κανέλα
1 βανιλια
1 κουβερτούρα σε κομματάκια
3 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε ζαχαρούχο, αυγά, βουτυρο, νερό, κανέλα και βανιλια. Ρίχνουμε μέσα το ψωμί να μουλιασει καλά.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180. ρίχνουμε σε ένα βουτυρωμενο πυρεξ το μείγμα και προσθετουμε τη σοκολάτα. Ψηνουμε για περίπου 40 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.