Συνταγές
Ψωμάκι κυριακάτικο με προζύμι, λίγη μαγιά, μέλι και τυράκι φέτα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou-SYNTAGES ME AGAPI”
ΥΛΙΚΑ
Για 1 κιλό αλευρα, γοχ, κίτρινο για χωριάτικο, σίκαλης και σιμιγδάλι ψιλό μόνο 100 γρμ ανακατεμένα, βαζουμε 100 γρμ προζύμι δικό μου, 1 φακελάκι ξηρη μαγιά από την οποία κράτησα 1 κουταλάκι. 1 κουταλιά μέλι, 1 φλυτζανακι του καφέ ζάχαρη στέβια, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 3 σπιρτόκουτα τυρί φέτα σέ θριμα με το χέρι, 1 κεσεδάκι νερό χλιαρό, 2 φλυτζανακι του καφέ γάλα,1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, μισό φλυτζανακι του καφέ ηλιέλαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ενεργοποιουμε με τό νεράκι τό προζύμι, μαγιά για τέταρτο, ύστερα όλα μαζί μέσα στον κάδο του μίξερ εκτός τό τυρί και το ηλιέλαιο.
Αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένη την ζύμη μέσα στο κάδο του μίξερ. Λαδωνουμε τά χέρια μου με τό ηλιέλαιο και τοποθετουμε την ζύμη σέ ταψί με αντικολλητικό χαρτί από κάτω η με σχέδια.
Περιμενουμε πάλι 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Έχουμε προσθέσει και τό τυράκι και ψήνουμε στους 200 πρώτα κάτω και πάνω στην σχάρα για 10′ και ύστερα 1 σκαλοπάτι επάνω και στους 190 με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο για 30′ ακόμη.
Επίσης πρίν ψήσουμε χρησιμοποιουμε 1 κρόκο αυγού με 1 κουταλιά νερό για να αλείψουμε τό ψωμάκι, καθώς και λίγο λιναρόσπορο και σουσάμι σπο πάνω. Το ασπράδι νά πουμε τό εχουμε ρίξει στην ζύμη μας και αυτό.
Τό αφήνουμε να κρυώσει επάνω στην σχάρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou-SYNTAGES ME AGAPI”