Συνταγές
Ζουμερό και λαχταριστό ψητό σπάλα χοιρινό ψημένο στην γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 κιλά σπάλα χοιρινό ολόκληρο όχι κομένο το πλένουμε καλά και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε και βάζουμε μόνο αλάτι και μαυροπίπερο το σκεπάζουμε.
Το αφήνουμε όλη την νύχτα στο ψυγείο να πάρει το αλάτι το κρέας, μετά το κρέας το έβαλα σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστό με λίγο λάδι το μισό κοκκινίζω από δύο πλευρές μετά το έσβησα με 1 ποτήρι κρασί που μέσα είχα διαλύσει 2 κουτάλια μουστάρδα.
Στη συνέχεια το κρέας το μεταφέρουμε στην γάστρα με λαδόκολλα, στης τρύπες που έβαλα πριν αλάτι και μαυροπίπερο έβαλα σκελίδες σκόρδο μπόλικο φρέσκο τριμμένο μαυροπίπερο και μπαχάρι και στα πλάι 4 φύλλα δάφνη.
Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα που έχουμε στο τηγάνι και συμπληρώστε με 1 ποτήρι νερό το βάζουμε το καπάκι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για 2,1/2 ώρες, τα τελευταία 10 λεπτά, βγάζουμε το καπάκι να πάρει περισσότερα χρώμα, και βγήκε λουκούμι.
Δεν το ψήνουμε στον αέρα να μην ξεραίνει το κρέας!! Καλή συνέχεια και ευλογημένο το τραπέζι σας.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.