Συνταγές
Τι έμπνευση και αυτή! Σπυρωτός, πολύ γευστικός Χαλβάς με Παγωτό και Σταφίδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μεγαλο βαθυ μεγαλο τηγανι 100 ml ελαιολαδο,100 ml σπορελαιο,1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι 500γρ ,1 κ.γ.κανελα και στο πολυ χαμηλο ανακατευουμε διαρκως μεχρι να παρει χρωμα
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 100 γρ σταφιδες
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 μιση ποτηρια ζαχαρη με 3 μιση ποτηρια νερο ,1 κ.σ.μελι 1 ξυλακι κανελας 2 λεπτα
Στην συνεχεια ριχνουμε με την κουταλα λιγο λιγο σιροπι στο σιμιγδαλι
Αφου το ριξουμε ολο ξαναβαζουμε στην εστια με κλειστο καπακι να βρασει ισα να πιει το σιροπι
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε με κλειστο καπακι για 1 ωρα! Και στην συνέχεια γεμίζουμε τα φορμακια βάζοντας μέσα παγωτό
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Εξαιρετική πρόταση για ένα τέλειο γλύκισμα. Χαλβάς “του μπακάλη” με ταχίνι και μέλι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Διο Νύσης – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε 2 μέρη ταχίνι(έβαλα ολικής) και 1 μέρος μέλι (300-150 γραμμάρια αντίστοιχα για μικρή δόση)
Πρόσθετουμε φυστίκια, εσείς προσθέτετε ο,τι θέλετε όπως και κακάο. Αδειάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ (όχι πλαστικό.) Σε ένα κατσαρολάκι ή ανοξείδωτο τηγάνι βάζουμε το μέλι με δύο κουταλιές νερό και βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα σιλικόνης “ξύνοντας” τον πάτο.
Σκοπός είναι να γίνει καραμέλα το μέλι.
Για να καταλάβετε πότε είναι έτοιμο θα βάλετε σε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό παγωμένο και θα ρίξετε μια σταγόνα από το μέλι. Αν είναι τραγανό σαν καραμέλα είναι έτοιμο. Αν κολλάει στα δόντια θέλει κιαλλο βράσιμο.
Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την καραμέλα στο ταχίνι σε 3-4 δόσεις ανακατεύοντας με κουτάλι συνεχώς. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς αν βάλουμε και τοποθετούμε σε φόρμα ή δίνουμε σχήμα με τα χέρια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Διο Νύσης- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”