Κεικ
Φτιάξτε και απολαύστε την πιο εύκολη και οικονομική γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Θα μυρίσει όλο το σπίτι και πόσο εύκολη εκτέλεση για γαλατόπιτα που δεν θα το πιστεύεις.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Yλικά
για την γαλατόπιτα
1 λίτρο γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάορ
2 κρόκοι αυγών
55 γρ. βούτυρο, κρύο
για το άλειμμα
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, και τους κρόκους των αυγών.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην κουζίνα, και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μίγμα. Τότε σβήνουμε την κουζίνα και βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα ταψί στρογγυλό 20 εκατοστών, το βουτυρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε με τη μαρίζ.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του μίγματος για το άλειμα. Σε ένα μπωλ σπάζουμε ένα αυγό, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Με ένα πινέλο, αλείφουμε με αυτό το μίγμα την γαλατόπιτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 έως 25 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη και καλή σας επιτυχία! Η γαλατόπιτα είναι έτοιμη!
Δες την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο με όλη την διαδικασία αναλυτικά :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis