Συνταγές
Για αύριο γαλατόπιτα! Επιτυχία 100%, σε ένα πολύ αγαπημένο γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
1500 ml γάλα
1 ποτήρι του νερού με ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού με λάδι ηλιέλαιο
1 ποτήρι του νερού με σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας με αλεύρι
1 βανίλια. 1 κουταλιά του γλυκού με Κουκουλέ μαχλεπι
5 αυγά φρέσκα
1 ταψί 40 Φ βούτυρο για το ταψί και λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το γάλα το λάδι την ζάχαρη το αλεύρι την βανίλια το σιμιγδάλι και μπροστά την φωτιά χαμηλή και το να κατέβουμε συνεχώς θα γίνει μια κρέμα όχι πολύ παχαιρεφτο σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τα κτιπαμε πολύ καλά
θα τα ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά λίγο λίγο και με γρήγορα καινεισης και μετά θα το ρίχνουμε μέσα στο ταψί
Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα 4 αυγά και θα τα κτιπαμε πολύ καλά και με ένα πινέλο θα καλύψουμε όλοι την επιφάνεια του ταψιού
θα το ψήνουμε στο φούρνο με 170 βαθμούς μέχρι που θα γίνει όπως είναι στην φωτογραφία
Συνολικά είναι 9 αυγά ! Θα λέτε ότι είναι πολλά τα αυγά δεν είναι πολλά γιατί τα αυγά είναι πολύ μικρά!
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..