Συνταγές
Ας κάνουμε ένα φαγητό, που αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια – λαζανάκι με μανιτάρια μπέικον και τυριά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα, βάζουμε να βράζουν λαζανάκια και σε ένα βαθύ σκεύος, βάζουμε καθαρισμένα και κομμένα μανιτάρια, με λίγο αλάτι, τα ανακατεύουμε να πιουν τα υγρά που θα βγάλουν και μόλις στεγνώσουν προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μισή κουταλίτσα βούτυρο.
Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι, μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα και μπέϊκον κομμένο κομματάκια. Τα αναδεύουμε να σωταριστούν καλά και ρίχνουμε πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο και μισό κρασοπότηρο κρασί λευκό. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε κρέμα γάλακτος και λίγο γκούντα τριμμένο.
Στο μεταξύ, έχουν βράσει τα λαζανάκια μου, τα στραγγίζω, όχι πάρα πολύ καλά και προσθέτουμε τα λαζανάκια, μέσα στην σάλτσα. Ανακατεύουμε, να πάνε όλα τα υλικά παντού, σερβίρουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Γαλατόπιτα Θεσσαλική!!!
Η Συνταγή είναι της κ.Katerina Sereti – χρυσοχέρες-ηδες
Υλικά
2 λίτρα γάλα
6 κτσ. αλεύρι
6 κτσ. νισεστέ
1/2 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κτσ. Βιτάμ
1 αβγό
Κανέλα
5-6 φύλλα κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το 1 1/2 λίτρο γάλα και διαλύουμε σε αυτό τη ζάχαρη.
Στο υπόλοιπο μισό κιλό διαλύουμε το αλεύρι και το νισεστέ, το οποίο προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
Κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και το Βιτάμ.
Στρώνουμε σε ταψί τα 4 φύλλα σταυρωτά και από πάνω την κρέμα.
Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο.
Χτυπάμε το αβγό και αλείφουμε από πάνω.
Πασπαλίζουμε κανέλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Καλή όρεξη.
(Την ίδια κρέμα φτιάχνω και για απογευματινό στα παιδιά. Τη λατρεύουν!!!)
Η Συνταγή είναι της κ.Katerina Sereti – χρυσοχέρες-ηδες