Συνταγές
Φοβερή πάστα σοκολατίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodwra Kermeniwth – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
9 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο
Εκτελεση παντεσπανι σε τσέρκι 30χ35 (τοποθετημένο μέσα στο ταψί).
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακάο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο. Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις.
Το εψησα κι μετά το χώρισα σε 3 παντεσπάνι.
Υλικά για τη μους
1000ml φυτική σαντιγί (πράσινο κουτί)
600γρ κρέμα κακάο φουντουκιού sisinni
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να σφίξει, λιώνουμε τη κρέμα σε μπαιν μαρί και τη προσθέτουμε στη σαντιγί. ΠΡΟΣΟΧΗ θέλει πολύ λίγο ανακάτεμα με μια μαρίζ γιατί η σαντυγι κόβει.
Υλικά για το σιρόπι
200γρ ζάχαρη
200ml νερό
Λίγο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε για 3 λεπτά κι στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Υλικά για τη γκαναζ
100γρ κουβερτουρα
150γρ σοκολάτα γάλακτος
250 ml γάλα
3 κσ σπορέλαιο για να γυαλίσει
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα κι μόλις αρχίσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά κι προσθέτουμε τη κουβερτουρα. Τέλος το σπορέλαιο.
Στόλισμα
Τρούφα γάλακτος
Σαντιγί
Κερασάκι
Η Συνταγή είναι από Theodwra Kermeniwth – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για απίθανη ανάμικτη πάστα βανίλια σοκολάτα – σκέτος αφρός!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
2 φακελάκια καπουτσίνο
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα βανίλια
1 φάκελο ανθός αραβόσιτου την βραστή
50 γμ βούτυρο φρέσκο
Για την σοκολάτα
1 φάκελο γκαρνί κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα που το χτυπάμε με 400 μλ φρέσκο γάλα
Επικάλυψη
200 μλ κρέμα γάλακτος
200 γμ κουβερτούρα
Για την διακόσμηση
1 φακ γκαρνί σαντιγί που την χτυπάμε με 200 μλ γάλα
Συναρμολόγηση
Φτιάχνουμε τον καπουτσίνο τα 2 φακελάκια με 300 μλ ζεστό νερό και ρίχνουμε το κονιάκ
Τα βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα μέσα και τα στρώνουμε για βάση
2η στρώση ανθός αραβόσιτου
3η στρώση σαβαγιάρ
4η στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
5η στρώση κουβερτούρα ανακατεμένη με ζεστή κρέμα γάλακτος
Και τέλος σαντιγί
Μόλις ολοκληρώθηκε η εκτέλεση για πάστα. ΔΕΣ ΕΔΩ τις πιο ξεχωριστές συνταγές που σου προτείνουμε, και καλή σας απόλαυση!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”