Συνταγές
Φοβερά ρολάκια μπουγάτσα – ζεστά και τραγανά..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 λίτρο γάλα
150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
200 γραμμάρια ζάχαρη
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
50 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα υλικά ( εκτός βούτυρο) και ανακατεύουμε μέχρι να πυχτώσει αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει
Σε φύλλο κρούστας ( κάθε ένα το διπλώνουμε) αλείφουμε λιωμένο βούτυρο προσθέτουμε κρέμα και τυλίγουμε λίγο βούτυρο επάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα.
Πασπαλίζουμε με άχνη – κανέλα
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μια ωραία και εύκολη μπουγάτσα …για να γλυκάνουμε την ημέρα.
Η Συνταγή είναι από Ρια Μαρινη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού.
1 πακέτο βούτυρο 250 γρμ.
1κουτί ζαχαρούχο.
2 1/2 γάλα…μετρημένο με το κουτί από το ζαχαρούχο.
1 βανίλια.
Εκτέλεση:.
Λιώνουμε το βούτυρο, παίρνουμε ένα ένα φύλλο και μ’ ένα πινέλο το αλείφουμε με το βούτυρο το διπλώνουμε σαν ακορντεόν…και το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ.
Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο φυσικά) έως ότου πάρει χρυσό χρώμα.
Έχουμε ανακατέψει καλά τα δύο γάλατα και την βανίλια, βγάζουμε το πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα με τα γάλατα. Ξαναβάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πήξει το γάλα περίπου 20 λεπτά.
Το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κανέλα και έτοιμο να το απολαύσουμε
Υ.Γ. Πυρέξ είναι 24×40.
Η Συνταγή είναι από Ρια Μαρινη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.