Συνταγές
Εξαιρετική δροσερή σαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο με μαυρομάτικα φασόλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φασόλια Μαυρομάτικα 500 γραμμ
1 Κρεμμύδι
2 Πιπεριές κέρατο
2 Κουταλιές της σούπας άνηθο
2 Κουταλιές της μαϊντανό
1 Μεγάλη ντομάτα
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε καλά τα φασόλια βάλτε τα στην κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μόλις πάρουν βράση Πετάξτε πρώτο νερό.. τα Βάζετε σε καινούριο νερό και βράστε για 20 λεπτά με μισή ώρα δεν θέλουμε παραπάνω για να μην μας λιώσουν και ούτε να μας μαυρίσουν
Στραγγίστε τα φασόλια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ κόψε την ντομάτα σε μικρούς κύβους το κρεμμύδι σε λεπτές φετουλες ψιλοκομμένες τις πιπεριές ψιλοκομμένες τον μαϊντανό τον άνηθο, πρόσθεσε ελαιόλαδο το ξύδι λίγο αλάτι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε…
Βάλτε την σαλάτα σε κλειστό μπολ στο ψυγείο και μπορείτε να τη σερβίρετε την επόμενη ημέρα είναι εξαιρετικά νόστιμη και κατάλληλη για μπουφέ
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φασόλια σαλάτα λεμονάτη.
Υλικά
250γρ. φασόλια
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
½ πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ αφού πρώτα τα πλύνουμε καλά. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μεγάλο μπόλ που θα χωρέσει και τα φασόλια. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφού κρυώσουν λίγο τα φασόλια τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τη σως. Σερβίρουμε την σαλάτα μας χλιαρή ή κρύα.
cooklos.gr