Συνταγές
Φανταστικό νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με επικάλυψη μερέντας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”
ΥΛΙΚΑ
1 φαρίνα που φουσκώνει (500γρ.)
3/4 κούπας σπορέλαιο (150 γρ.)ή μαργαρίνη λιωμένη
2 κούπες ζάχαρη (400γρ.)
2 κούπες νερό (400γρ.)
6 κ.σ κακάο (80 γρ.)
2 κ.σ ξύδι
1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ σόδα
2 βανίλιες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 κούπα ζάχαρη (1 1/2 κούπα αν το θέλετε πιο σιροπιαστό)
1 κούπα νερό (1 1/2 κούπα αν το θέλετε πιο σιροπιαστό)
3 κ.σ κακάο
1 κ.σ γλυκόζη ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
2 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 βαζάκι (360 γρ.) νηστίσιμη Μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βάζουμε σε μπολ τη ζάχαρη,το νερό,το ξύδι,το σπορέλαιο ή τη λιωμένη μαργαρίνη,το κακάο,βανίλιες και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι με τη σόδα ,και το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.Βουτυρώνουμε πολύ καλά και πασπαλίζω με κακάο μία μεγάλη φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω για 45-50 λεπτά περίπου.Όταν γίνει χλιαρό,το ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα για να σιγουρευτουμε ότι βγήκε ολόκληρο
Το ξαναβάζουμε προσεκτικά πάλι στη φόρμα και κάνουμε τρύπες με οδοντογλυφίδα στην επιφάνεια.
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι 2 λεπτά μόνο,και σιροπιάζουμε λίγο λίγο με το μισό σιρόπι.
Αφήνουμε 5 λεπτά να το ρουφήξει και αναποδογυρίζουμε πάλι προσεκτικά σε πιατέλα.Σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά την επιφάνεια του κέικ και αφου κρυώσει,καλύπτουμε το κέικ μου με τη Μερέντα
Αν η Μερέντα μου είναι σφιχτή την λιώνουμε λίγο σε μπεν μαρί.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”