Συνταγές
Φανταστικός μουσακάς με εξαιρετική μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε αποβραδίς τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τα αφήνουμε να στραγγίσουν όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα τσιγαριζουμε κρεμμύδι σκόρδο προσθέτουμε το κιμά και 2 ξυλάκια κανέλα και αφήνουμε για 15.
Μετά προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, πελτες , αλάτι, μαύρο πιπέρι, κύμινο 2,3 δαφνόφυλλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Στο πήλινο βάζουμε πατάτα από πάνω μελιτζάνα κιμά και μπεσαμελ.
Στο ταψί βάζουμε μία στρώση πατάτα μία στρώση μελιτζάνα το μισό από τον κιμά ξανά πατάτα ξανά μελιτζάνα και από πάνω ξανά κιμά. Και στο τέλος μπεσαμελ.
Βάζουμε παρμεζάνα η τριμμένο κασέρι από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.
Για τη μπεσαμελ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κρόκους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο, καβουρδίζουμε λίγο και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα.
Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα μας.
Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Μετά προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε 2 κρόκους, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.