Συνταγές
Δεν έχουμε λόγια για τον πιο λατρεμένο μουσακά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έκοψα και καθάρισα μελιτζάνες και πατάτες τις τηγάνισα και τις έβαλα σε ένα μπολ σουρωτήρι για να φύγουν τα παραπανίσια λάδια(αν καθαρίζετε και κόψετε τις μελιτζάνες και τις βάζετε σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για περίπου μισή ώρα δεν τραβάνε καθόλου λάδι από το τηγάνι)
Σε ένα βαθύ τηγάνι έβαλα ελαιόλαδο έκοψα στο multi 1 ξερό κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο τα έβαλα στο τηγάνι μου έβαλα 700gr ανάμεικτο κιμά μια κουταλιά της σούπας ξύδι 100gr pummaro μία φρέσκια ντομάτα αλάτι πιπέρι φρέσκο μαϊντανό λίγο ρίγανη και ένα ποτήρι νερό και τα άφησα να βράσουν
Για την μπεσαμέλ έβαλα ένα λίτρο γάλα να ζεσταθεί έριξα δύο αυγά χτυπημένα 1 κύβο κότας αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο μόλις ζεστάθηκε το γάλα μου σε ένα πιάτο έλιωσα τέσσερις κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ με λίγο νερό και της έριξα στην κατσαρόλα μου και ανακατεύουμε συνεχώς μόλις ήταν έτοιμη μπεσαμέλ μου έβαλα ένα κομματάκι βούτυρο και μία χούφτα κεφαλοτύρι
Σε ένα ταψάκι έστρωσα πατάτες μελιτζάνες κεφαλοτύρι τον κιμά μου κεφαλοτύρι και ξανά πατάτες και μελιτζάνες διάσπαρτες και από πάνω την μπεσαμέλ και για το τελείωμα κεφαλοτύρι έβαλα το ταψί μου στο φούρνο στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
(πατάτες μελιτζάνες τις τηγάνισα γιατί ψημένα δεν μου αρέσουν εξάλλου δεν το τρώμε και κάθε μέρα αυτό το φαγητό)
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.