Συνταγές
Φανταστικά τυροπιτάκια μπουκιές με ζύμη γιαουρτιού – εξαιρετικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δείτε μια πετυχημένη συνταγή για τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού! Απολαυστικά, αφράτα και χρυσαφένια!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Για τη ζυμη:
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 8 γρ.
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ. (όχι στραγγιστό )
1 φλ. σπορέλαιο (250 ml)
1 αυγό
1 κ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
100 γρ. φέτα τριμμένη,
100 γρ. αναρη ανάλατη (ανθοτυρο) τριμμένο
50 γρ. Χαλούμι τριμμένο
1 αυγό
πιπέρι
Δυόσμο (προαιρετικά) η λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ. Παίρνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το καθένα σε σχήμα παραλληλόγραμμο με πάχος μισό εκατοστό περίπου και με ενα ποτήρι νερού (Από το στόμιο) χαράζουμε μικρές στρογγυλές πιτουλες.
Κάνουμε από μια χαρακια σε 4 σημεία για να μπορούμε να επανωτισουμε τη γέμιση με τη ζύμη. Βάζουμε από 1 κ.γ γέμιση, σηκώνουμε τα πλαϊνά της ζύμης στις 4 πλευρές (δεν καλύπτουμε όλη την επιφάνειά) και τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτι ψησίματος.
Ψήνουμε στους 200’C βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινήσουν , για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο.
Μυστικά:
Αν θέλουμε τα αλείφουμε με αυγό, σουσάμι η μαυροκουκι (μαύρο σουσάμι).
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Δες κι άλλες συνταγές για τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού