Συνταγές
Φανουρόπιτα ανεβατή Καππαδοκίας – είθε ο Άγιος Φανούριος να μας φανερώσει αυτά που αναζητά ο καθένας μας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Brilaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ.ξηρή μαγιά
125 ml ελαιόλαδο(Εβαλα 70 γραμμάρια ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση)
1/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Λίγα δάκρυα μαστίχας( ακατέργαστη)
250 ml νερό
μέλι ΚΑΙ ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Λίγο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη με τη κοπανισμένη μαστίχα (στο μουλτι ή σε γουδί),τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το νεράκι. Η ζύμη γίνεται απαλή και αφρατη σαν του ψωμιού. Βάζουμε σε 24 cm ταψακι με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
Όταν φουσκώσει, ραντίζουμε με λίγο νεράκι ή κονιάκ χωρίς να αγγίξουμε την επιφάνεια.Ψήνουμε σε αντιστάσεις,στους 180 βαθμούς,για 45 περίπου λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο, απλώνουμε με πινέλο μέλι. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από Mina Brilaki – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για Φανουροπιτάκια – Βοήθεια σας και του χρόνου με υγεία!!
Η Συνταγή είναι από Κική Ξαγοράρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.αλεύρι ολικής που φουσκώνει
1 φακελάκι μπέικιν
1 κούπα ζάχαρη καστανή
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κοφτή κ.γλυκού κανέλλα
Ελάχιστο γαρύφαλλο
Μια χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα με το μαχαίρι
Μια χούφτα σταφίδες μαύρες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μυρωδικά.Μετά ρίχνω το μπέικιν και προσθέτουμε το αλεύρι -κρατάμε λίγο για τα καρύδια και τις σταφίδες για να τα αλευρώσουμε
Ρίχνουμε και το χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ.Στο τέλος βάζουμε τα καρύδια και τις σταφίδες .
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου
Η Συνταγή είναι από Κική Ξαγοράρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.