Συνταγές
Φακές με κίτρινη κολοκύθα και μπαλσάμικο ροδιού στη χύτρα ταχύτητος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά
500 γρ. φακές
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
2 μεγάλα καρότα σε κύβους
Κολοκύθα κίτρινη σε κύβους
1 σφηνάκι μπαλσάμικο με ρόδι
3 φύλλα Δάφνης
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα χυμό ντομάτας
1 κ.σ γεμάτη κέτσαπ με στέβια
3 κ.σ μηλόξυδο
Αλάτι
Πιπέρι Φρεσκοτριμμένο
Λίγο μπούκοβο (chilly)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τις φακές. Τις βάζουμε στη χύτρα ταχύτητος με μπόλικο νερό να πάρουν μια με δυο βράσεις και τις σουρώνουμε.
Στραγγίζουμε και επιστρέφουμε τις φακές στη χύτρα με 2 κούπες νερό (να τις σκεπάζει) τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός από την κολοκύθα. Φέρνουμε σε βρασμό και κλείνουμε τη χύτρα. Βράζουμε σε για 25′ λεπτά από την ώρα που θα ανέβει η βαλβίδα και χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά.
Αφού τελειώσει ο χρόνος ψησίματος αποσυμπιέζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό ώστε να βγει όλος ο ατμός και να μπορούμε να ανοίξουν με ασφάλεια τη χύτρα. Επαναφέρουμε σε χαμηλή φωτιά με ανοιχτό το καπάκι και ρίχνουμε την κολοκύθα, λίγο λάδι, βράζουμε για 3 λεπτά και κλείνουμε το καπάκι και τη φωτιά. Ανοίγουμε το καπάκι όταν είναι να σερβίρουμε και διορθώνουμε αν χρειαστεί με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε ακόμα λίγο μπαλσάμικο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”