Συνταγές
Υπέροχα και αγαπημένα τσιμπιστά Κοζάνης (Ισλί) – αν δεν τα έκανες ποτέ, τώρα ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασία Θεοχαροπούλου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό βούτυρο φυτίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτί γάλα εβαπορέ το μεγάλο
2 αυγά
1 φακελακι μπεικιν
Μισό φλ ζάχαρη
1 κουτ γλ σόδα
Καρύδια Κανέλα, γαρύφαλλο
Αλεύρι 1- 1,200 κιλό
Σιρόπι :
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια
Λίγο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά
2. Λιώνουμε τη σόδα με λίγο εβαπορέ και τη ρίχνουμε στο βούτυρο. Προσθέτουμε και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
3. Ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι ( περίπου 1κιλό) μέχρι να έχουμε μια σκληρή ζύμη
4. Σε ενα πιατάκι ανακατεύουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα με λίγο γαρύφαλλο, κανέλα, ζάχαρη και φρυγανιά τριμμένη
Ελαχιστη ζάχαρη με το ματι, βαζουμε τα καρυδια, λιγη κανελα, λιγη ζαχαρη και λιγη φρυγανια 1 -2 κουταλακια του γλυκού.
5. Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη την ανοίγουμε πιτάκια και βάζουμε γέμιση στη μέση. Πλάθουμε σε στρόγγυλα ή οβάλ σχήματα και κάνουμε σχέδια με το τσιμπιδάκι ή με 2 πιρούνια
6. Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ισα ίσα να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν
7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη τη βανίλια και λίγες σταγόνες λεμόνι. Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό και τα γλυκά κρύα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασία Θεοχαροπούλου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”