Συνταγές
Υπέροχο παγωτό και πρωτότυπο, σερβιρισμένο με καρύδια και μέλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
ενα φακελακι σκονη γκαρνι, 1 φλιτζανι φρεσκο γαλα, ενα εβαπορε παγωνενο, ενα ζαχαρουχο παγωμενο, ενα σφηνακι λικερ μελιου ή κανελας, 1 1/2φλιτζανι καρυδια χοντροτριμμενα, 1/2φλιτζανι μελι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγανακι βαζουνε το μελι με τα καρυδια να καραμελωσουν. Απλωνουμε σε λαδοκολλα να κρυωσουν
Χτυπανε το γκαρνι με το φρεσκο γαλα
Χτυπαμε το εβαπορε να φουσκωσει και πρισθετοημε το ζαχαρουχο , το χτυπημενο γκαρνι ,το λικερ και χτυπαμε πολυ καλα
Σπαμε σε μικροτερα κομματια τα καραμελωμενα καρυδια και τα ριχνουμε στο μιγμα. Βαζουμε στην καταψυξη και χτυπανε αλλες δυο φορες ανα μιση ωρα
Οταν το σερβιρουμε το γαρνιρουμε με σιροπι μελιου
Σιροπι :αραιωνουμε μελι με λιγο ζεστο νερο και βαζουμε σε μπουκαλι
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πανεύκολο οικονομικό και νοστιμότατο παγωτό – Ότι πρέπει για κέρασμα αλλά και για το κυριακάτικο τραπέζι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elisavet Trichou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1γαλα εβαπορέ κουτί, 1κουτι ζαχαρούχο, 1 morfat κ μια βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα για κανα 5λέπτο να πήξει,ρίχνετε το ζαχαρούχο κ συνεχίζετε το χτύπημα.
Μετα ρίχνετε το εβαπορέ κ τελος την βανίλια ,χτυπάτε αλλά 5λεπτα.
Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη μετά από μια ώρα ,το ξαναχτυπάτε το βάζετε σε φόρμα τούρτας το γαρνίρετε όπως θέλετε,εγώ έβαλα λευκά caprice k μπισκότα Ore
Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη κ μετά από 5ωρες είναι έτοιμο
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για παγωτό σου ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elisavet Trichou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”