Συνταγές
Υπέροχο λαχταριστό γαλακτομπούρεκο σε ρολλάκια με πολύ ώραιο τραγανό φύλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακή Νικολακοπούλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
2 κσ κορν φλάουερ
150 γρ ζάχαρη
6 αυγά
180 γρ βουτυρο γάλακτος
Ξυσμα ενός πορτοκαλιου
500 γρ φυλλο κρουστάς
Σιρόπι:
300 γρ ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
Λίγο χυμό λεμονιου
1 ξυλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη κ προσθετουμε το κορν φλάουερ αραιωμενο σε λίγο γάλα, το μισό σιμιγδάλι, το βουτυρο κ το υπόλοιπο γάλα ζεσταμενο
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά κ ρίχνουμε το υπόλοιπο σιμιγδάλι, το ξυσμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Παίρνουμε ένα φυλλο, βουτυρωνουμε το μισό, το τυλιγουμε κ το κόβουμε σε τρεις λωρίδες
Βάζουμε 1 κσ γεμάτη σε κάθε λωρίδα κλείνουμε τις ακρές κ τυλιγουμε σε ρολάκια. Τοποθετώντας σε βουτυρωμενο ταψι, βουτυρωνουμε κ την επάνω επιφάνεια, καταβρεχουμε με λίγο νερακι κ ψήνουμε στους 180ο c μέχρι να ροδισουν περιπου ώρα θέλουν
Όταν κρυώσει το γλυκο μας περιχυνουμε με ζεστό σιρόπι που έχουμε βρασει για 5′
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές για γαλακτομπούρεκο .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακή Νικολακοπούλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”