Συνταγές
Υπέροχο αφράτο γλυκό γεμάτο από νοστιμιά και αρώματα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vassili’s Homepastry”
Ένα νορβηγικό καταπληκτικό γλυκό με κρέμα λεμονιού μους και ελβετική μαρέγκα.
Υλικά
για το κέικ
για ένα τσερκι 20×30
120 γρ βούτυρο
60 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι
3 κρόκους αυγών
1 κγ μπεικιν παουντερ
60 γρ γάλα.
3 ασπράδια αυγών
100 γρ ζάχαρη
αμύγδαλα φιλε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο να είναι πολύ μαλακό ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά να γίνει κρέμα ρίχνουμε μετά το αλεύρι και το μπεικιν κοσκινισμενο
Ανακατεύουμε καλά και μετά βάζουμε το γάλα ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη και την απλώνουμε στο ταψάκι που έχουμε βάλει λαδόκολλα
Χτυπάμε τα ασπράδια ρίχνοντας σταδιακά τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα την απλώνουμε πάνω στην ζύμη ρίχνουμε μπόλικο αμύγδαλο φιλε και ψήνουμε στους 180β για 30 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο μόλις γίνει το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Ελβετική μαρέγκα
2 ασπράδια 60 γρ περίπου
90 γρ ζάχαρη
βάζουμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε Μπεν μαρι ανακατευοντας συνεχώς με έναν αυγοδαρτη όταν η θερμοκρασία είναι στους 72β αποσύρουμε τα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ και τα χτυπάμε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα λεμονιού
75 γρ χυμό λεμονιού
100 γρ νερό
ξύσμα λεμονιού
2 κρόκους αυγών
100 γρ ζάχαρη
20 γρ κορν φλάουρ
50 γρ βούτυρο
3 γρ ζελατίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το χυμό λεμονιού και το νερό με την μισή ζάχαρη
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ να γίνει σαν κρέμα μόλις αρχίζει να βράζει ο χυμός λεμονιού με το νερό το ρίχνουμε σιγά σιγά στους κρόκους το ξαναβάζουμε στο κατσαρολακι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει
Κατεβάζουμε περνάμε από σιτα ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζελατίνα και ομογαινοποιουμε πολύ καλά και μετά τη δένουμε με την ελβετική μαρέγκα.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθεί η κρέμα μόλις σταθεί κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση βάζουμε κρέμα βάζουμε το άλλο κομμάτι από πάνω
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και μια άλλη κρέμα κρέμα πατισερι π.χ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vassili’s Homepastry”