Συνταγές
Υπέροχη στριφτόπιτα, καλοφτιαγμένη και λαχταριστή με ωραίο χειροποίητο φύλλο – με ανθούς και φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο:
*75 γρ. Προζύμι αναπιασμένο
Το άφησα όλο το βράδυ στον πάγκο μου να φουσκώσει!
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
300 -310 γρ. νερό χλιαρό( οχι καυτό)
3 κσ ξύδι λευκό
6 κσ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε ,ζυμώνουμε και αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί
Χωρίζουμε στα 9 το ζυμάρι μου και ανοίγουμε με χοντρό πλάστη το κάθε φύλλο , όχι με τον κλασσικό τρόπο αλλά απλά πιέζοντας το , διαδοχικά περιμετρικά, με λίγο νεσεστέ
*Για την πίτα μου χρησιμοποίηουμε 5-6 φύλλα
Τα υπόλοιπα τα κάνουμε μπαλάκια ,τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε κατάψυξη ,για επόμενη χρήση
Πασπαλίζουμε το καθένα με 3 -4 κσ ελαιόλαδο
Απλώνουμε φέτα ,από πάνω τους ανθούς , πιπέρι , δυόσμο( όπως στην φώτο)
τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε το πρώτο στην μέση του λαδωμένου ταψιού τυλιγμένο σε σαλιγκάρι
Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα μου ,τυλίγοντας τα , το ένα γύρω απο το άλλο, διαδοχικά
Αλείφουμε απο πάνω με λίγο λάδι ανακατεμένο με 2 κγ γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι λευκό και μαύρο
Ψήνουμε στον αέρα,170 β. για 45-55 λ. περ.
Γέμιση:
Ανθούς κολοκυθιών ( 4-5 τεμ . για το κάθε φύλλο) κομμένους
στα 3
Φέτα θρυμματισμένη
Λίγα ψιλοκομμένα φυλαράκια φρέσκου δυόσμου
Λίγο πιπέρι
* Με την ίδια τεχνική φύλλου ,βάζουμε ότι άλλη γέμιση μας αρέσει
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.