Συνταγές
Υπέροχη, νόστιμη πίτσα, το κάτι άλλο – να τρώει η μάνα και στο παιδί να μην δίνει (που λέει ο λόγος δηλαδή!)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Όντως υπέροχη καλογαγωτη να είναι!!
Η συνταγή είναι από Ελευθερία Κωνσταντινιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
-250 ml. χλιαρό νερό
-450 γρ. αλεύρι γολ
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
-1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
-1 κουταλιά κοφτή αλάτι
-2 έως 3 κτσ.ελαιόλαδο
-1 κτσ. ξύδι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό, την μαγιά, την ζάχαρη και λίγες κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Το αφήνουμε 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Αφού ενεργοποιηθεί η μαγιά ρίχνουμε το ξύδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει.
Το αφήνουμε και αυτό να φουσκώσει 20 λεπτά περίπου (μέχρι να διπλασιαστεί). Μπορούμε να χωρίσουμε την ζύμη μας για δύο πίτσες πιο λεπτές ή για μια λίγο πιο φουσκωτή.
Την απλώνουμε στο ταψί(είτε στρογγυλό είτε τετράγωνο) με τα χέρια, βάζουμε τα υλικά που θέλουμε και ψήνουμε στους 185 έως 190 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Ελευθερία Κωνσταντινιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πίτσα η διαφορετική !!!
Για τους μερακλήδες της ουζοκατάστασης μια “”ΠΙΤΣΑ””διαφορετική!!
Η συνταγή είναι της κ. Κυριακής Ταμ- “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Διαφορετική στη γεύση !!!
Για τη ζύμη
-1 νωπή μαγιά
-1 κούπα ζεστό νερό
-1/2 κούπα κρύο νερό
-1 κτσ. αλάτι
-1/2 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
-1 αυγό
-αλεύρι όσο πάρει
Ολα τα υλικά μαζί ζυμώνω και αφήνω να ξεκουραστεί καμιά ωρίτσα!!
Για τη γέμιση
Σε ένα σκεύος σιγοβράζω τη βάση της γέμισης, την σάλτσα, την ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, θυμάρι, δυόσμος, βασιλικό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.
Ανοίγω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί.
Απλώνω τη σάλτσα.
Έπειτα στρώνω το κίτρινο τυρί (κασέρι), μπέικον, μανιτάρια, πράσινη πιπεριά και παστουρμά!!
ΠΡΟΣΟΧΗ τον παστουρμά πάντα κάτω από τα τυριά γιατί ξεροψήνεται στο πι κ φι.
Προθερμασμένος φούρνος στους 220 βαθμούς πάνω κάτω με αέρα, (ο χρόνος αναλόγως τον φούρνο).
Δοκιμάστεεεε !!!
Η συνταγή είναι της κ. Κυριακής Ταμ- “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.