Συνταγές
Υπέροχη λευκή τούρτα με ινδοκάρυδο – καλή σας απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ
5 μεγάλα αυγά ή 6 μικρά
¾ της κούπας ζάχαρη
¾ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
! κουταλιά του γλυκού μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια και μόλις αρχίζει να αφρίζει, ρίχνουμε σε πολλές δόσεις την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να σφίξει η μαρέγκα,
Προσθέτουμε την βανίλια, το μέλι και τους κρόκους ένα ένα συνεχίζοντας να χτυπάμε λίγα λεπτά ακόμα.
Σταματάμε το μιξερ μας και με την βοήθεια ενός σύρματος, ανακατεύουμε μέσα απαλά το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ κοσκινισμένα.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένο τσερκι 26 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με ένα ξύλο για σουβλάκι.
ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι νερό, ½ ποτήρι ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ίσα ίσα να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο κονιάκ ή ένα λικέρ πορτοκάλι.
ΚΡΕΜΑ
Χτυπάμε 600 γρ κρέμα γάλακτος αρχικά μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι και μετά προσθέτουμε ½ κούπα περίπου ζάχαρη σιγά σιγά. Χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντυγή.
Προσθέτουμε 1 κούπα ινδική καρύδα ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Το παντεσπάνι είναι για 3 λεπτούς πάτους, αν θέλετε κάντε μόνο 2.
διακόσμηση όπως μας αρέσει
Η Συνταγή είναι από κ. “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.