Συνταγές
Υπέροχη γλυκιά γαλατόπιτα ωραία φτιαγμένη και λαχταριστή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Κατερινα Στεργιου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό..
Μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Μια κουταλιά ξύδι
Αλεύρι για γ.ο.χ.
Βούτυρο για τα φύλλα. βιταμ.
Κρέμα
Ενα λίτρο γάλα φρέσκο
Πέντε κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό..
Τρία αυγά
Δύο κουταλιές βούτυρο
Ένα φλιτζάνι ζάχαρη
Δύο βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι.προσθετουμε όλα τα παραπάνω υλικά για την κρέμα ( ζάχαρη μπορείτε να προσθέσετε η να αφαιρέσετε )
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Την αφήνουμε να κρυώσει
Σε μια λεκάνιτσα ζυμωνουμε το ζυμάρι το αφήνουμε να ξεκουραστεί .
Ανοίγουμε. Δύο φύλλα το ένα λίγο μεγαλύτερο και το άλλο μικρότερο . βουτύρωνουμε το ταψί ..( νο.30) στρώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο μέχρι πάνω στο ταψί για να το στρίψουμε .και μετά ένα μικρότερο φύλλο .
Προσθέτουμε και την κρέμα που έχει κρυώσει χτυπάμε και ένα αυγό και το περνάμε πάνω από την κρέμα με το πινέλο
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση
Μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Νόστιμη συνταγή από “Κατερινα Στεργιου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ο ενθουσιαμός στην κουζίνα δεν σταματάει.. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για μία ταπεινή γαλατόπιτα…!
Η Συνταγή είναι της κ. Τζωρτζίνα Κκτ – (((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
2 κουταλιές βούτυρο γεμάτες
2 αβγά
Ζάχαρη άχνη και κανελλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις γίνει χλιαρό, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το βούτυρο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις πήξει λίγο, αφαιρούμε και ρίχνουμε τα αβγά και τις βανίλιες.
Επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά. Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε γύρω στα 45 λεπτά.
Η Συνταγή είναι της κ. Τζωρτζίνα Κκτ – (((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))