Συνταγές
Υπέροχες πίτες ψημένες όπως στη σατζη.. με πατάτα, τυρί τσένταρ και καρότο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι χωριάτικο η γ.ο.χ
300 ml νερό βρύσης
1 φακελάκια μαγιά
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ηλιέλαιο
1 κ.γ άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, τη μαγιά και το νερό. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι. Τα ρίχνουμε όλα μαζί στον κάδο του μίξερ να γίνουν ζυμάρι. Βγάζουμε και δουλεύουμε πολύ λιγο πάνω σε ελαφρώς αλευρωμενη επιφάνεια. Κάνουμε μια μπάλα και κρατάμε σε μπολ σκεπασμένο με πετσέτα όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
1 κιλό πατάτες βρασμένες τις πιέζουμε με το εργαλείο για πουρέ
1 μεγάλο καρότο βρασμένο και τριμμένο στον τρίφτη
200 γρ.τυρί cheddar η γραβιέρα τριμμένο στον τρίφτη
Μαϊντανό
Άνηθο
Εστρακον
Μπουκοβο (Chilly)
Ρίγανη
Άλατι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκειά
Ελαιόλαδο
Μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τις γέμισης.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι όσο αλμυρά τα θέλουμε.
Με το ζυμάρι κάνουμε 12 ίσα μπαλάκια.
Ανοίγουμε πάνω σε επιφάνεια με νισεστε, η κορν φλαουρ, η αλεύρι (δεν φοβάστε το αλεύρι, θα κρατήσει οσο χρειάζεσαι το φύλλο και θα αποβάλλει αυτό που δεν χρειάζεται, έτσι μόνο θα ανοίξει εύκολα το φύλλο) το μπαλάκι σε πιτάκι μεγέθους ενός μικρού πιάτου και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα πλάσουμε όλα. Ετοιμάζουμε ένα τηγάνι αντικολλητικο και με ένα πινέλο απλώνουμε λίγη από τη μαργαρίνη. Παίρνουμε ένα πιιτάκι και το τραβάμε λίγο με τα χέρια μας να μεγαλώσει λίγο, βάζουμε 2-3 γεμάτες κ.σ γέμιση να καλύψει όλη την πίτα.
Κλείνουμε την πίτα με ένα άλλη αλλο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα μας να κλείσουν, η με ένα πιρούνι. Βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθεί με το βούτυρο και τοποθετούμε την πίτα για 2-3 λεπτά. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγη μαργαρίνη και γυρίζουμε την πίτα να ψηθεί από την άλλη πλευρά.
Έτσι θα κάνουμε όλες τις πίτες και κάθε φορά που βάζουμε άλλη πίτα στο τηγάνι το αλείφουμε με μαργαρίνη.
Της αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε στα τέσσερα. Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Οι πίτεςείναι έτοιμες. Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους το ψτιάξουν!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”