Συνταγές
Υπέροχες και πεντανόστιμες πίτες – Χορτόπιτα και Πατατόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κικη Μπασιμακοπουλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Για τη χορτοπιτα :
Υλικα για το φύλλο:
αλευρι, νερό, λάδι, αλατι και 2 – 3 κουταλιές του γλυκού ξιδι. Ζυμώνω όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι
Για ένα ταψί της κουζίνας
Γέμιση:
1 1/2 κιλό Διάφορα “ψιλικα” (σπανάκι, καυλαρηθρες, μυρωνια, παπαρούνες, ανιθο, κρεμμυδάκια χλωρα, πράσο, 200 γραμμάρια φέτα, 1 1/2 φλιτζανι του καφέ τραχανα, αλατι, πιπέρι, λάδι,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα χόρτα και τα αφήνω να στραγγίσουν. Έπειτα τα ψιλοκοβουμε και τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο να στεγνώσουν.
Την επόμενη μέρα ρίχνουμε το λάδι και τα τρίβουμε με το χέρι για να πέσει λίγο ο όγκος τους και τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε .Ανοίγουμε φύλλα 2 πάνω, 2 κάτω χαραζουμε την πίτα, ρίχνουμε λίγο λάδι και ραντιζουμε με λιγο νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ανάλογα και το φούρνο.
Για τη πατατοπιτα :
Υλικά :
Για τη γέμιση :
1 κιλό βρασμενες πατάτες
2 κρεμμύδια ξερα
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές κέρατα
1 πράσο
2 κρεμμύδια χλωρά
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
Φετα
Τραχανά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τσιγαριζουμε τις πιπεριές τα κρεμμύδια ρίχνουμε μέσα το πράσο και τα κρεμμυδάκια, άνηθο μαϊντανό και το τραχανά.
Κόβουμε τις βρααμενες πατάτες σε ροδέλες και αφού έχουμε ανοίξει 2 φύλλα κάτω στρώνουμε κάτω τις πατάτες και από πάνω τη υπόλοιπη γέμιση αφου έχουμε προσθέσει αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο με τη φέτα και από πάνω αλλά δύο φύλλα.
Ραντιζουμε τη πίτα με νερό και λάδι. Ψήνουμε στο αέρα σε προθέρμανσο φούρνο στους 180° για 1 ώρα περίπου.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Οι πίτεςείναι έτοιμες !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κικη Μπασιμακοπουλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”