Συνταγές
Υπέροχα ψωμάκια, αφράτα, αφράτα γεμιστά με φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 κούπες χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 φακελάκι ξερή μαγια,, 1 κούπα λάδι σπορελαιο η ηλιέλαιο, 1 Αυγό τον κρόκο μόνο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 4 με 5 κούπες Αλεύρι Σκληρό.
250 ml. = 1 κούπα
Για την Γέμιση:
500 γραμμάρια φέτα καλά στραγγιζμενη για την επάλειψη:
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας σπορελαιο και σουσάμι.
ταψι = 26 cm
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ζεστό γάλα την Ζάχαρη την μαγιά και Αφήνουμε για λίγο να ενεργοποιηθεί η μαγια, στην συνέχεια βάζουμε μέσα το λάδι το αλάτι τον κρόκο αυγού, το Αλεύρι 5 κούπες και ζυμώνουμε καλά η ζύμη ειναι είναι μαλακή
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Στην Συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλιτσες τον 70 γραμμαρίων τις ανοίγουμε σε φίλο και γεμιζουμε με φέτα
τις κλείνουμε καλά τοποθετούμε σε λαδωμενο ταψί με το σημείο που τα κλείσαμε προς τα κάτω τα σκεπάζουμε ξανά με μεμβράνη
Αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμη να ξεκουραστούν Αφού είναι έτοιμα τα Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και το λάδι
πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα Στους 180 βαθμούς Μέχρι να ροδίσουν να πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.