Συνταγές
Υπέροχα φτιαγμένα μπαγκλαβαδάκια που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Μπαγκλαβαδάκια
Βάζουμε στα σπασμένα αμύγδαλα κανέλα, ζάχαρη και ανθονερο Κάθε φύλλο το κόβουμε στην μέση. Βάζουμε ένα κουταλάκι γεματο αμύγδαλα.
Μετα με πινέλο το αλείφουμε με λάδι. Το τυλίγουμε όπως τυλίγουμε τα κουπέπια.Στο πιάτο κάθε ένα που κάνουμε αλείφουμε με λάδι.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς γύρω στα 50 λεπτά
Σιρόπι:
2.1/2 ποτ νερό. 2.1/2 ποτ ζάχαρη , λίγο χυμό λεμονιού, κανελα,ανθονερο ,1 κουταλάκι μέλι στο τέλος. Να βράσει για 5 λεπτα.
Ζεστός ο πακλαβάς. Βάζουμε 3-4 στο σιρόπι καθε φορα ή όλα μαζί όπως είναι στο pyrex.
Δεν σκεπάζουμε γιατί θα μαλακώσουν.
Τυρόπιτα-φλαουνόπιτα αφράτη!
Μοσχομύρισε το σπίτι φλαούνα!
Τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
3/4 φλ.τσαγιού ηλιέλαιο
3 1/2 φλ.τσ.χαλούμι και 1/2φλ. τυρί
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1/4 μοσχοκαρυδο
1/2 κγ.μεχλεπι
1/2 κγ.μαστίχα
1-2 κσ.ζάχαρη
σταφυδάκια(αν θέλετε)
3 κουταλακια μπεικιν παουτερ
3/4 φλ.τσ. γάλα
3 κουταλιες γιαούρτι στραγγιστό
2 3/4 φλ τσ. αλεύρι φαρίνα 00
σουσάμι από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά το ηλιέλαιο καλά σε λεκάνη με ένα σύρμα ή στο μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα, γιαούρτι.
Έχουμε ανακατέψει τον δυόσμο με το τυρί και τα προσθέτουμε κι αυτά.Κοσκινίζουμε το αλεύρι τις μυρωδιές και μπεικιν πάουντερ και τα βάζουμε στην λεκάνη του μίξερ με τα άλλα.
Ανακατευουμε στην χαμηλή ταχύτητα λίγο. Να ξεκόλλα από την λεκάνη του μίξερ.
Ψήνομε στις αντιστάσεις στους 180βαθμους για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.(εξαρτάται από τον φούρνο)
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.