Συνταγές
Ιδανικό σιροπιαστό γλυκό για τις μέρες της νηστείας – μπακλαβαδάκια τραγανά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στα σπασμένα αμύγδαλα κανέλα, ζάχαρη και ανθονερο Κάθε φύλλο το κόβουμε στην μέση. Βάζουμε ένα κουταλάκι γεματο αμύγδαλα.
Μετα με πινέλο το αλείφουμε με λάδι. Το τυλίγουμε όπως τυλίγουμε τα κουπέπια.Στο πιάτο κάθε ένα που κάνουμε αλείφουμε με λάδι.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς γύρω στα 50 λεπτά
Σιρόπι:
2.1/2 ποτ νερό. 2.1/2 ποτ ζάχαρη , λίγο χυμό λεμονιού, κανελα,ανθονερο ,1 κουταλάκι μέλι στο τέλος. Να βράσει για 5 λεπτα.
Ζεστός ο πακλαβάς. Βάζουμε 3-4 στο σιρόπι καθε φορα ή όλα μαζί όπως είναι στο pyrex.
Δεν σκεπάζουμε γιατί θα μαλακώσουν.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Έναν υπέροχο σπιτικό μπακλαβά – έργο τέχνης
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
3 πακέτο φύλλο Βηρυτού
Μισό κιλό καρύδια
400 γρ βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τρίμα
1 κουτ του γλυκού κανέλα
Μισό κουτ γαρύφαλλο
3 κουτ σουπ ζάχαρη
Σιρόπι
6 ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού νερό
Ένα μικρό βαζάκι γλυκόζη
βανίλιες φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα φύλλα βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο το κάθε φύλλο
Σε κάθε 5 φύλλα προσθέτουμε καρύδια και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
Κόβουμε και βουτυρώνουμε
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς περίπου μία ώρα μπορεί και περισσότερο
Το σιρόπι τα βράζουμε για 10 λεπτά
Να είναι κρύο όταν βγει ο μπακλαβάς ζεστός
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”