Συνταγές
Θαυμάσιο γλυκό – ένα αφράτο και λαχταριστο παντεσπάνι καρύδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι λάδι ,1 φλιτζάνι ζάχαρη ,1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό ,1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο ,1 φλυτζάνι αλεύρι ,4 αβγά, μισό φλιτζάνι γάλα ,ένα χαρτάκι μπέικιν πάουντερ ,και ξύσμα λεμονιού και μία κούπα επιπλέον καρύδα για πασπαλισμα
για το σιρόπι
3,5 φλιτζάνια νερό 2 φλιτζάνια ζάχαρη και φλούδες από 1 λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και σε ασπράδι χτυπάμε το ασπράδι να γίνει μαρέγκα και σε μία λεκάνη ρίχνουμε τους κρόκους τη ζάχαρη τα χτυπάμε για 3 λεπτά
στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι, το γάλα ,το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν το ξύσμα και την καρύδα
στο τέλος ρίχνουμε στη μαρέγκα σε βουτυρωμένο ταψί
ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά έχουμε ήδη ετοιμάσει το σιρόπι και σιρόπια ζούμε σιγά σιγά και πασπαλιζουμε από πάνω με καρύδα
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα κεράσματα για όλους – Σοκολατένια με καρύδα.
Η Συνταγή είναι της κ. Λενα Νεραιδενια – “Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
200γρ λιωμένη φράουλα και 1/2 κουπα αχνη , βαζω να βράσουν 5 λεπτα να φυγουν τα ζουμιά
Αφηνω να κρυώσει κι ανακατεύω με 1 ζαχαρούχο και 300 γρ καρύδα
Αν θετε ρίχνετε λιγες σταγόνες κόκκινο χρωμα Κοβω στη μεση, κανω 2 μπαστούνια , τυλίγω σε μεμβράνη και βαζω καταψυξη Βγάζω ενα μπαστούνι και κοβω φέτες
Εχω λιωμένη κουβερτούρα και βουτώ μεχρι τη μεση Τα βαζω στο ψυγείο να παγώσει η σοκολατα και λιώνω λευκη κουβερτούρα να καλυψω και την αλλη μεριά
Η Συνταγή είναι της κ. Λενα Νεραιδενια – “Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”