Συνταγές
Υπέροχα καταπληκτικά ατομικά γαλακτομπουρεκάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Sakis Dionissis Fotinakis – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 μικρό λεμόνι ξύσμα
Τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατευοντας με σύρμα
Σε μπολακι αναμιγνύουμε
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ κορν φλάουρ
2 βανίλια
και μολις αρχίζει το βράσιμο το ρίχνω.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύυμε συνεχώς να πάρει μια βράση και μόλις δυμε κορυφές από το σύρμα να στέκονται είναι σχεδόν έτοιμο (το κρατάμε ένα λεπτό ακόμα να σφίξει λίγο πιο πολύ) το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμ ετο 50 γρ βούτυρο γάλακτος .
Βγάζει περίπου 15-20 ατομικά (τα πακέτα , φύλλο κρούστας, συνήθως έχουν 15 αν θέλετε πάρτε δύο να μην μείνετε).
Διπλώνουμε κάθε φύλλο στα τέσσερα βουτυρονωντας (150-200 λιωμένο γάλακτος σε μπολακι) σε καθε διπλωμα, βάζουμε 1½ κ.σ (θα το δειτε στο διπλωμα) κρέμα διπλωνυμε πρωτα τα πλαϊνά και το τυλίγυμε σε ρόλο όχι πολύ σφιχτά.
Τοποθετήστε τα κολλητά σε πυρέξ ώστε να γεμίσει τελείως οποίο σκεύος χρησιμοποιήσετε.
Πάλι από πάνω βούτυρο ένα ψεκασμα με νερό 40-50 λεπτά σε 180 με άερα. Όταν ροδίσει καλά, βγάλτε το.
Σιρόπι κρύο μόλις βγει από το φούρνο
Για το σιρόπι
1κιλο ζάχαρη
700 γρ νερό
1 κ.σ γλυκόζη
1 ξύλο κανέλα
2 κ.σ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Να βράσει 7 λεπτά, αποσύρουμε ρίχνουμε το λεμόνι αφήνοντας να κρυώσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Sakis Dionissis Fotinakis – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.