Συνταγές
Υπέροχα στριφταράκια με τυρί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-200 ml. χλιαρό γάλα
-1 φακελάκι μαγιά
-1/2 κτγ. ζάχαρη
-1 γιαούρτι άσπρο (ότι έχετε)
-μία πρέζα αλάτι
-περίπου 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 αυγό
-150 γρ. σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα τη μαγιά και την ζάχαρη και αφήνουμε λίγα λεπτά ( σκεπασμένο με πετσέτα) να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μη κολλώδες ζυμάρι.
Αφήνουμε περίπου 30 λεπτά . Το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Ανοίγουμε πρώτα το ένα με φυλλοβέργα, πασπαλίζουμε με φέτα και κασεράκι, και αφού έχουμε ανοίξει και το 2ο, το τοποθετούμε πάνω από το 10.
Κόβουμε λωρίδες και γυρίζω με αντίθετη φορά στις 2 άκρες. Πατάμε τις άκρες με τα δάχτυλα και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα Αλμυρά κέϊκ για όλες τις ώρες .
Η συνταγή είναι της κ. Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
-1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
-3 αυγά
-100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-250 γρ. φέτα
-250 γρ. κίτρινα τυριά διάφορα
-150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
-2 κολοκυθάκια τριμμένα
-2 κούπες farina up
-λίγο πιπέρι
-1/4 κτγ. πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπώλ.
Ρίχνουμε μέσα το αραβοσιτέλαιο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
(Εχουμε τρίψει τα κολοκυθάκια και τα έχουμε αλατίσει )
Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε μέσα στο μπωλ .
Βάζουμε τα τυριά το ζαμπόν και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια ( γίνονται 24 τεμάχια )
Βάζουμε επάνω από 1/2 ντοματίνη, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 45 λεπτή ή αναλόγως με τον φούρνο σας.
Οταν βυθίσετε μέσα στο κέϊκ μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή είναι έτοιμα, σερβίρεται συνοδεία με Αριάνη!
Η συνταγή είναι της κ. Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”