Συνταγές
Θαύμα φαγητό με μελιτζάνες και σάλτσα ντομάτας!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τις μελιτζάνες τις γουβώνουμε λίγο και τις λαδώνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε θυμάρι.
Τις ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς κελσίου.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας με 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, καρότα τριμμένα, 1 κονκασέ ντομάτας και ντοματοχυμό, φάλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, μαϊντανό, ελάχιστο ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Την βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά της σάλτσας.
Κατόπιν στήνουμε το φαγητό, βάζουμε λίγη σάλτσας στον πάτο του ταψιού και προσθέτουμε τις μελιτζάνες πάνω στην σάλτσα βάζοντας ένα κομμάτι τυρί γραβιέρας στον πάτο της κάθε μελιτζάνας, κατόπιν προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και από πανω βάζουμε φέτα θρυμματισμένη.
Το ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η φέτα, περίπου 30-40 λεπτά στους 170 βαθμούς κελσίου.
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Υγρό κέικ σοκολάτας.
Υλικά
-3 αυγά
-1 ποτήρι νερού ζάχαρη
-1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
-1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-1 πακέτο βανίλια
-1 μπέικιν πάουντερ
-2 κτσ. κακάο
-1 ποτήρι νερού αλεύρι
Για τη σάλτσα
-2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
-2 κτσ. κακάο
-μισό φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
-μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-1 κτγ. αλεύρι
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά.
Προσθέστε το λάδι , τη ζάχαρη, το γάλα ,τη βανίλια και χτυπήστε τα.
Προσθέστε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ .
Ρίχνετε τη ζύμη σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς.
Για τη σάλτσα ρίχνετε τα υλικά σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μεχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Μόλις βγάλετε το υλικό από το φούρνο το κόβετε και περιχύνετε με τη σάλτσα.