Συνταγές
Ωραιότατες πίτες χατσαπούρι – η πίτα στο τηγάνι για πρωινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη :
500 γρ γάλα η νερό χλιαρό ( μισό μισό)
1 φακελάκι μαγιά
1 μικρό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ηλιέλαιο
1 κ γ αλάτι
1 κ σ ζάχαρη
Αλεύρι γοχ όσο πάρει περίπου ένα κιλό για να γίνει μαλακή ζύμη .
Για την γέμιση :
Φέτα , γκούντα , 1 αυγό .
Εκτέλεση :
Η ζύμη αφήνουμε 30-50 λεπτά να φουσκώσει. Ανοίγουμε στο μέγεθος του τηγάνι βάζουμε τη γέμιση, μαζεύουμε σε πουγκί και ξανά ανοίγουμε
Τα ψήνουμε στο ζεστό τηγάνι χωρίς λάδι σέ μέτρα μπρός χαμηλή φωτιά και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν , αφού ψηθούν τα αλείφω με βούτυρο .
8 κομμάτια μου βγήκανε
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις τώρα είναι η καλύτερη εποχή για αυτή τη νόστιμη πίτα!
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη γεμιση…
Ψιλοκομμένα σπανακια σεσκλα ανηθο μαιντανο κρεμυδοπουλα και παπαρουνες…+ 1 αυγο… 2κ.σ.σιμιγδαλι χοντρο… Φετα οση θελουμε και λιγο λαδι.
Για το φυλλο
500 γρ αλευρι
4κ.σ.λαδι
2κ.σ.ξυδι
Λιγο αλατι
Νερο οσο παρει για μια μαλακη ζυμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κανουμε 5 μπαλακια τη ζυμη τη λαδωνουμε λιγο και αφηνουμε 20 λεπτα.
Ανοιγουμε φυλλο…. 2 κατω… 2 πανω.. 1 ενδιαμεσα
Ψηνουμε 50 λεπτα 220 β.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.