Συνταγές
Χατσαπούρι, το Κασερόψωμο που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ελάτε να φτιάξουμε μαζί το πιο νόστιμο χατσαπούρι που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνταγή κασερόψωμου με γέμιση μοτσαρέλας και κασεριού καλά κλεισμένα σε μία τέλεια ζύμη! Καλή απόλαυση!
Υλικά
10 γρ ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
250 ml γάλα
100 ml αραβοσιτέλαιο
125 ml νερό
1 αυγό
650 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
600 γρ κασέρι τριμμένο
125 γρ μοτσαρέλα
1 αυγό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη συνταγή, διαλύοντας την μαγιά και την ζάχαρη μέσα στο χλιαρό γάλα. Έπειτα, βάζουμε το λάδι, το χλιαρό νερό, το χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε. Στην πορεία, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 4 μπάλες.
Παράλληλα σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα τυριά, μαζί με το ασπράδι αυγού.
Κατόπιν, ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με τα χέρια μας, τοποθετούμε τα τυριά στο εσωτερικό, κλείνουμε σε μπάλα, την οποία την πατάμε με τα χέρια μας να γίνει φύλλο, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Κρατάμε λίγα από τα τυριά, γιατί θα τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος.
Τοποθετούμε τα φύλλα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Έπειτα, αλείφουμε με κρόκο αυγού και τοποθετούμε τα υπόλοιπα τυριά.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Τα χατσαπούρια μας είναι έτοιμα! Είναι βέβαιο ότι θα σας αρέσουν! Καλή απόλαυση! Καταναλώνονται όλες τις ώρες της ημέρας!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο!
Μην ξεχάσεις να κάνεις ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μας στο youtube, πατώντας εδώ!