Συνταγές
ΧΑΤΣΑΠΟΥΡΙ με τέλεια αφρατη ζύμη – είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα των Γεωργιανών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτό το ζυμαρακι είναι τέλειο το κάνω και πεινιρλί.
ΥΛΙΚΑ:
100 νερό, 100 γρ. γάλα χλιαρά
5 μαγιά ξερή, 1 κτγ. μέλι, (μπορείτε και ζάχαρη)
3 κτσ. λάδι, 1 αυγό, 1 κτγ. αλάτι
360 γρ. αλεύρι για ψωμί
ΓΕΜΙΣΗ:
300 γρ. μοτσαρέλα – 200 γρ. φέτα, και 2 κτσ. κρέμα τυρί να δέσουν τα τυριά σε μπάλα.
(Μπορείτε να κάνετε και άλλον συνδυασμό τυριών, κασέρι, γκούντα, αλλά η φέτα να είναι ένα από τα τυριά γιατί νοστημεύει).
ΕΠΑΛΕΙΨΗ:
λάδι με λίγο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη γάλα, νερό, μαγιά, μέλι, λάδι, ρίχνουμε αυγό, ανακατεύουμε και σιγά- σιγά το αλεύρι και το αλάτι στο τέλος με σπάτουλα. Είναι μαλακή ζύμη.
Φουσκώνουμε περίπου 3/4 σε ζεστό μέρος σκεπασμένη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια κάνουμε διπλώματα, ανοίγουμε όπως στη φωτό με τα χέρια, βάζουμε την μπάλα των τυριών στη μέση και κλείνουμε σε πουγκί, (φωτό).
Αλεύρωνουμε λίγο με τα χέρια απλώνω σιγά- σιγά, το μεταφέρω στο ταψί που θα ψήσουμε στρωμένο με χαρτί.
Συνεχίζουμε να απλώνουμε με τα χέρια και κάνω στρογγυλή πίτα όσο φτάνει το ταψί, αυτό το πάχος θέλουμε, όχι πολύ χοντρό.
Φουσκώνουμε αλλα 15 λεπτά, αλείφουμε με το μείγμα γάλα- λάδι, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 20-30 λεπτά περίπου.
Η συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..