Συνταγές
Πολύ ωραίο αφράτο τυρόψωμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι ξηρή ή μια συσκευασία νωπή μαγιά
300ml χλιαρό νερό
700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κοφτά κουταλάκια γλυκού αλάτι
1 αυγό
175ml ελαιόλαδο
300γρ. τυρί θρυμματισμένο
2 κουταλάκια γλυκού ρίγανη
Λίγο δεντρολίβανο για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το αλάτι, το αυγό και το λάδι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό με τη μαγιά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ μαλακιά και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμη , την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό φύλλο και στη μέση σκορπάμε το τυρί σε ευθεία γραμμή και από πάνω τη ρίγανη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο δεντρολίβανο σκεπάζουμε πάλι το ρόλο και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να ξαναφουσκώσει. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει κ ανάλογα με το φούρνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.