Συνταγές
Η πιο νόστιμη τυρόπιτα φούρνου.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μία συσκευασία φύλλο κρούστας τών 500 γρμ.
400 γρμ τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια
200 γρμ ανθότυρο τριμμένο στα χέρια
1 γιαούρτι κατσικίσιο, την πέτσα την τρώγω εγώ
4 αυγά, 500 γρμ γάλα φρέσκο, μισή κούπα ελαιόλαδο για να αλείφω τά φύλλα, και 1 κουταλιά βούτυρο λουρμπακ για από πάνω από τά φύλλα.
Λίγο μοσχοκάρυδο και μαυροπιπερο μέσα στην γέμιση.
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα φύλλο κάτω στο ταψί, αλείφουμε λάδι, ξανά άλλο 1 φύλλο. Ύστερα παίρνουμε από την γέμιση με τά τυριά. Ύστερα ξανά φύλλο, λάδι τυρί, το ίδιο, μέχρι να τελειώσει ή γέμιση με τά τυριά και το γιαούρτι πιπέρι μοσχοκάρυδο. Τελειώνουμε με τά 2 τελευταία φύλλα από πάνω. Κόβουμε με μαχαίρι ορίζοντα και κάθετα, χτυπάμε στο μουλτι αυγά και γάλα περιχυνουμε από πάνω, ρίχνω και το λουρμπακ βούτυρο. Αφήνουμε 30′ το ταψί να απορροφηθεί και ύστερα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αντιστάσεις γύρω στα 50′ ή αλλιώς μέχρι να χρυσισει.
Τά φύλλα τά γυρίζουμε κάθε φορά προς τα μέσα.. Ονοιρο και ή τυρόπιτα
Καλοκαιρινό ρυζοτο…
Υλικά
1 κολοκύθι πράσινο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ξερό κρεμμύδι
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κλιματοφυλλα τρυφερά ψιλοκομμένα
Μισό κουταλάκι του γλυκού και κοφτό μαραθοσπορο,
6-7 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
1 κύβο λαχανόσουπα
1 φρέσκια ντομάτα
Αλατοπιπερο ρίγανη τζιτζερ σέ σκόνη κουρκουμά πάπρικα γλυκιά μοσχοκάρυδο λίγο απ’όλα αυτά τα μπαχαρικά, 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο, 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ ντομάτα σάλτσα.
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι μπασμάτι, πρώτα το πλένω. 1 φύλλο δάφνης..
Εκτέλεση
Σωταρουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέσα στο ελαιόλαδο, ύστερα ρίχνουμε σέ φέτες την μισή πιπεριά Φλωρίνης, την άλλη μισή στο μουλτι, τό μισό κολοκύθι, το άλλο μισό στο μουλτι, την μισή ντομάτα σέ κυβακια την άλλη μισή στο μουλτι
ύστερα ρίχνουμε το μαϊντανό και όλα τα υπόλοιπα, βράζω για 10′, ύστερα ρίχνουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι μπασμάτι , βράζουμε για 10′ ακόμα και έτοιμο το Καλοκαιρινό ρυζοτο μας. Πεντανόστιμο έγινε.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.