Συνταγές
Μία εικόνα χίλιες λέξεις! Πίνακας ζωγραφικής το συγκεκριμένο τσουρέκι με νόστιμη γέμιση μήλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
150 γρ ζάχαρη
2 αυγά
300 ml γάλα ζεστό
100 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 8 γραμμαρίων
1 κουταλάκι μαχλέπι
3/4 κουταλάκι κακουλέ
700 γρ αλεύρι
Μία πρέζα αλάτι
Λίγο βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟΥ
3 μήλα κομμένα καρέ
4 κουταλιές ζάχαρη
Λίγο βούτυρο
Τα βραζουμε με νερό και όταν μαλακωσαν , ριχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη, σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να το πάρει όλο. Η ζύμη θα κολλάει αλλά δεν πρέπει να βάλουμε άλλο αλεύρι.
Βάζουμε τη λεκάνη στο φούρνο στους 40 βαθμούς Κελσίου και αφήνουμε να φουσκώσει, μου πήρε δυόμιση ώρες.
Βγάζουμε τη ζύμη και την χώριζουμε σε 14 μπαλάκια. Στα 9 μπαλάκια βαζουμε από μια κουταλιά μήλο, κλεινουμε και βαζουμε τα οκτώ περιμετρικά του ταψιού και το ένα στο κέντρο
Τα υπόλοιπα 5 τα άνοιγουμε ένα ένα, τα αλειφουμε με βούτυρο πασπαλισα λίγη ζάχαρη και τα βαζουμε το ένα πάνω στο άλλο, τα κοβουμε ακτινωτα σε οκτώ μέρη κανουμε μια σχισμή στο κέντρο του κάθε ενός και μέσα από την σχισμή πέρνάμε την άκρη του από κάτω προς τα επάνω.
Τα βαζουμε ανάμεσα από τα μπαλάκια.
Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 40 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φουσκώσει.
Όταν φουσκωσει το βγαζουμε , ανέβαζουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς τα αλειφουμε με αυγό και ψηνουμε για 40 λεπτά.
Όταν ψήθηκε το πέρνάμε με βούτυρο να γυαλίσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.