Συνταγές
Θα γίνει το αγαπημένο σας! Τσιζκέικ με φύλλα σφολιάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
250 γρ μασκαρπόνε
250 ml γάλα
1 κρόκο
3 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
ξύσμα 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ετοιμάζουμε την κρέμα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον κρόκο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και το ρίχνουμε στον κρόκο με την ζάχαρη ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει, χρειάζεται λίγα λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ανάβουμε το φούρνο στους 200°, παίρνουμε τη ζύμη σφωλιάτας και την ανοίγουμε, τοποθετούμε το ενα τμήμα σε φόρμα. Κατόπιν στην κρέμα, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε με για ένα ή δύο λεπτά, την δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
Επειτα ρίχνουμε την κρέμα στη ζύμη και την σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας . Κλείνουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι και με ένα μαχαίρι χαράζουμε απαλά την ζύμη σε κομμάτια προσέχοντας να μην πατήσουμε πολύ το μαχαίρι γιατί θα βγει η κρέμα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε, για 20 λεπτά περίπου, πρέπει να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη παρακάτω συνταγή ..
Θα το αγαπήσεις στ’ αλήθεια – Σπιτικό τσιζκέικ
Η Συνταγή είναι από κ. Δέσποινα Μπο – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το φακελακι γιωτης στιγμής για τσιζ κέικ .. χτυπάω με όσο γάλα φρέσκο χρειάζεται με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε μιάμιση γεμάτη κουταλιά της σούπας Φιλαδέλφεια τυρί κρέμα..
Για την βάση του γλυκού
θριματιζουμε στο μουλτι ένα πακέτο τύπου πτι μπερ ή digestive ή ό,τι θέλετε εσείς και λιώνω περίπου 200 γρ Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μπισκότο…
Στρώνουμε το μπισκότο στη φόρμα μου και βάζουμε από πάνω την κρέμα… Στη συνέχεια βάζουμε μαρμελάδα κεράσι που έχω ανακατέψει καλά για να γίνει σαν “κρέμα” η υφή της και να απλώνεται εύκολα πάνω στο γλυκό μας…
Μπορούμε να βάλουμε ό,τι μαρμελάδα μας αρέσει.. Ακόμη και γλυκό του κουταλιού..
Στο ψυγείο μας, πάγωμα
Η Συνταγή είναι από κ. Δέσποινα Μπο – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.