Συνταγές
Τσιζκέικ με φύλλα κρούστας για μπακλαβά ως βάση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
10 φύλλα Κρουστας για μπακλαβά
130 γρ. Βούτυρο φρέσκο ανάλατο (Arla) λιωμένο
Για την κρέμα τυριών:
700 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
150 γρ. ανθότυρο ( φρέσκια αναρη ανάλατη)
250 γρ. κρέμα γάλακτος (Arla)
4 κ.σ ζάχαρη
4 αυγά και 2 κρόκους
Υγρή Βανίλια η 2 φακελάκια βανίλιας
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμό ενός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα τυριά, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ. Τα Χτυπάμε καλά να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Παίρνουμε 8 φύλλα και κόβουμε ένα μέρος τους. Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά 20-22 cm. Κάθε φύλλο το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο τοποθετώντας τα το ένα επάνω στο άλλο μέσα στη φόρμα, να προεξέχουν τα πλαϊνά.
Ρίχνουνε την κρέμα πάνω στα φύλλα και κόβουμε τα πλαϊνά που προεξέχουν.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς για 50′-60′ λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Σερβίρουμε με μυρτηλα, φρέσκιες φράουλες και λίγο μέλι προαιρετικά.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές για Τσιζκέικ .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”