Connect with us

Συνταγές

Τραγανός Μπακλαβάς, σκέτη απόλαυση

ΥΛΙΚΑ 250 γρ. φύλλο κρούστας 300 γρ. χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς (αμύδαλα & καρύδια) 150 γρ. κρυσταλική ζάχαρη 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά 200 γρ. βούτυρο λιωμένο λίγη κανέλα τριμμένη λίγο γαρύφαλλο Για το σιρόπι 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 400 ml νερό λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού λίγο κονιάκ 12 κομμάτια (σε σκεύος 23×30) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο […]

Published

on

download 3

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. φύλλο κρούστας
300 γρ. χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς
(αμύδαλα & καρύδια)
150 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
λίγη κανέλα τριμμένη
λίγο γαρύφαλλο

Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 ml νερό
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
λίγο κονιάκ

12 κομμάτια
(σε σκεύος 23×30)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους τριμμένους στο multi ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο-καρύδι), την τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με το οποίο θα αλείψουμε ένα-ένα τα φύλλα του μπακλαβά.

Σε μεσαίο ταψί διαστάσεων 23×30 αρχίζουμε το στρώσιμο των φύλλων αφού αλείψουμε πρώτα τη βάση του ταψιού με βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Στρώνουμε ελαφρώς τσαλακωμένα 3 φύλλα κρούστας στη βάση του ταψιού ραντίζοντας κάθε φορά με το λιωμένο βούτυρο.

Προσέχουμε να μην αγγίζουμε με το πινέλο μας τα φύλλα κρούστας για να μην κολλήσουν μεταξύ τους στο ψήσιμο.

Στη συνέχεια, απλώνουμε τη μισή γέμιση από ξηρούς καρπούς-φρυγανιά-ζάχαρη-μπαχαρικά και συνεχίζουμε καλύπτοντας με άλλα δύο βουτυρωμένα φύλλα.

Στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με τρία ακόμα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας.

Με τη λεπίδα ενός μαχαιριού γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω για να μην προεξέχουν.

Κόβουμε τον μπακλαβά σε μεγάλα τριγωνικά κομμάτια και ραντίζουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά του με νερό για να μην καούν τα φύλλα στο ψήσιμο.

Ψήνουμε τον μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να το σιροπιάσουμε.

Για το σιρόπι, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση το αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Με μια κουτάλα αδειάζουμε το καυτό σιρόπι πάνω στον κρύο μπακλαβά και ακούμε τον χαρακτηριστικό ήχο του τσιτσιρίσματος, δείγμα του ότι “καίγονται” σωστά τα φύλλα μας.

Αφήνουμε τον μπακλαβά για μία τουλάχιστον ώρα να απορροφήσει όλο το σιρόπι κ να μελώσει.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα τραγανό και τέλεια σιροπιασμένο κομμάτι μπακλαβά!

TIPS
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα ή καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης στη γέμιση του μπακλαβά και να τα θρυμματίσετε ή να τα χοντροκόψετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Μπορείτε να στρώσετε επιπλέον φύλλα στον μπακλαβά αν τον θέλετε πιο ψηλό, θυμηθείτε όμως να αυξήσετε την ποσότητα του βουτύρου για το άλειμμα των φύλλων.

Όσο περισσότερη ώρα αφήσετε τον μπακλαβά να ποτίσει από το σιρόπι, τόσο πιο γευστικός θα γίνει!

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές13 ώρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές15 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές17 ώρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές19 ώρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές20 ώρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές21 ώρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές23 ώρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές2 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές2 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές3 ημέρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές4 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές4 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές5 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές5 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Exit mobile version