Συνταγές
Τραγανά και εύκολα να φτιαχτούν! Σμυρνέικα κουλουράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500γρ βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
500γρ ζάχαρη
2 κρόκους
280γρ χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
110γρ κονιάκ
1 1/2 κιλό αλεύρι γοχ
20γρ μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
Κρόκους για το αλλειμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε να μην έχει κομμάτια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατεψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, χτυπάμε. Προσθέτουμε το χυμό, τις βανίλιες και το κονιάκ και χτυπάμε.
Προσθέτουμε το 1 κιλό αλεύρι και χτυπάμε. Ελέγχουμε αν η ζύμη κολλάει ή πλάθεται. Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι Η ζύμη να μην κολλάει. Εμένα το πήρε όλο το αλεύρι.
Πλάθουμε κουλουράκια, τα βάζουμε σε ταψιά με αντικολητικό χαρτί, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις όπως επιβάλλει η παράδοση.. κουλουράκια της λαμπρής με αμμωνία
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou– “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Υλικά :
1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδος σε θερμοκρασία δωματίου, 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 4 αυγά, 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο στο οποίο διαλύουμε μια κουταλιά αμμωνία, ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού, βανίλια, μια κουταλιά μπεικιν, 1300-1500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλα το βούτυρο με την ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε βανίλια, χυμό, ξύσμα, γάλα με αμμωνία. Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με μπεικιν
Θέλουμε μια ζύμη μαλακή και ευπλαστη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα
Πλάθουμε κουλουράκια. Τα αλείφουμε με φρέσκο γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou– “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.